15 marraskuuta, 2020

Ilahduttava joulukalenteri: 24 kirjettä

Miten muistaa yksinäistä ystävää tai sukulaista joulun aikaan?

Juuri nyt elämme Korona-aikaa ja monet ihmiset voivat kokea yksinäisyyttä tavallista enemmän. Etenkin vanhusten luona vierailua on rajoitettu ja yksinäisyyden kokemus voi olla varsin konkreettinen. Eräänä päivänä mietimme äitini kanssa, miten voisimme ilahduttaa yli 90-vuotiasta mummoani, kun joulun ajan vierailumahdollisuudetkaan eivät ole vielä tiedossa. Siinä puhelun aikana jalostui uusi, kiva idea. En vielä tiedä, innostuuko oma lähipiirini ideaan mukaan, mutta jaan ajatuksen siltä varalta, että se tarjoaa inspiraation jollekin.

Idea on yksinkertainen. Tarvitaan vain ihminen, jonka haluaa yllättää postitse kulkevalla joulukalenterilla. Varataan 24 kirjekuorta, jotka numeroidaan. Jokaisen kirjekuoreen laitetaan pieni yllätys: valokuva, piirustus, kuulumisia kirjeen muodossa, kortti, raamatun jae, runo... Tässä kohtaa voi käyttää omaa mielikuvitustaan ja miettiä, mistä vastaanottaja pitäisi. 

Kirje 24
Kirje 24 voisi olla vaikka tämän tyylinen.

Meidän tapauksessa kalenterin saaja olisi mummoni, ja kirjekuoria lähettäisivät lapset ja lapsenlapset. Laskimme, että jokainen perhe lähettäisi maksimissaan 3 kirjettä, jos jakaisimme "kalenteriluukut" kaikkien kesken. Hintaa yllätykselle ei näin toteutettuna kertyisi kovin paljoa. Kirjeiden lähettämiseen olisi ainakin kaksi tapaa. Kaikki voisivat lähettää kirjeet suurin piirtein samaan aikaan, jotta ne ehtisivät perille joulukuun alkuun mennessä. Astetta jännempi tapa olisi se, että yritettäisiin ajoittaa kirjeiden lähetys pari päivää ennen luukun päivämäärää eli kirjeitä tipahtelisi postiluukusta joulukuussa lähes päivittäin. Käytännön toteutusta helpottaisi, jos jokainen lähettäjä ottaisi peräkkäiset numerot, niin kirjeet voisi postittaa halutessaan yhdellä kertaa. 

Tässä yksi ajatus, miten kertoa kuulumisia ja olla yhteydessä, jos ei voi nähdä fyysisesti. 💖 Luulen, että olisin itse ihan pähkinöissäni tällaisesta ylläristä. Tuli mieleen, että saman tyyppisellä formaatilla voisi onnistua vaikka kosinta... vaatisi vain vähän lisäkehittelyä. 😉

Onko joku jo toteuttanut tällaisen? Millainen oli vastaanotto?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti