08 kesäkuuta, 2023

Exit Oulu: Taikuri - The magician (pelikokemuksia/arvostelu)

 Sopivaa synttäriohjelmaa

Synttärit lähestyivät ja halusin kehitellä jotain päivän piristykseksi. Mikseikäs se voisi olla pakopeli ja päiväkahvit? Saimme muodostettua mukavan viiden hengen sekajoukkueen. Vain kahden seuralaisen kanssa olin vieraillut aiemmin pakohuoneessa, ja mukaan saatiin taas yksi ensikertalainenkin. Huoneeksi valitsin Exit Oulun melko uuden huoneen, Taikurin. Sinne olin pyrkinyt jo kerran aiemmin, mutta eka kerralla huone varattiin nenun edestä. Nyt kuitenkin lykästi!

Pelin alku oli ihanan salamyhkäinen ja tunnelmaa nostattava. Alkunäytöksen jälkeen touhu jatkui vähän perinteisempään tapaan. Alussa tuhrasimme suht paljon aikaa kaiken mahdollisen pällistelyyn, mistä oli osaltaan myös hyötyä. Onneksi joku päätti lähteä myös toteuttamaan asioita. Näin päästiin ratkomisessa alkuun. Tehtävät tarjosivat kivasti ahaa-elämyksiä, yllättyneitä ilmeitä ja nauruakin. Useimpiin tehtäviin pystyi osallistumaan yhtä aikaa useampi henkilö, ja mielestäni peli soveltuukin parhaiten vähintään kolmen hengen ryhmälle. Muutamia pullonkaulojakin oli, joissa vaadittiin tilan puutteen vuoksi enemmän yksilösuorituksia.

Perinteisiä numerolukkoja tässä pelissä ei ollut juurikaan. Vihjeitä saimme omasta mielestä sopivasti eikä niitä tarvinnut erikseen pyytää. Pelissä sai käyttää monia eri aisteja ja muuta osaamista. Luulen, että kaikki tykkäsivät tästä pelistä, ja pääsimme parahiksi uloskin ennen tunnin umpeutumista. Peliympäristö oli teemaan sopiva ja pelissä oli perinteisesti taikuuteen linkittyviä tehtäviä. Ainut vain, että tällä kertaa niitä temppuja tekivät amatöörit!

Valitsimme yhdessä tuumin haastavamman 3/5 version, mutta peli olisi toiminut aivan yhtä hyvin myös 2/5 versiona. Tämä paljastui, kun jälkikäteen jututimme pelinohjaajaa aiheesta. Juuri noihin 3/5 kohtiin tarvitsimme vihjeet, jotta pääsimme etenemään. 

Olin kuvitellut etukäteen, että Taikuri olisi mukavan rento, mutta teemaltaan salaperäinen huone. Oikeastaan juuri sellainen se olikin - ja hauska kokemus myös! Eli suosittelen 😉

Note to myself: kannattaa ihmetellä asioita ääneen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti