11 helmikuuta, 2024

Exit peli: Faaraon hautakammio (pelikokemuksia/arvostelu)

 Hieroglyfit on nyt in

Faaraon hautakammio on vaikeustasoltaan 4/5 peli. Uuuuh! Oman Exit-kokemuksen pohjalta ei kuitenkaan tuntunut ihan sen tasoiselta. Joskus näköjään vaikeustason 4 peli voi olla iisimpi, kuin vaikeustaso 2. Tätä peliä ratkottiin oman perheen kesken. Lapset toimivat satunnaisina avustajina menossa mukana. Mukaansatempaavimpia tehtäviä lapsille olivat kaikenlaiset tiirailutehtävät ja koodikiekon käyttö. 

Kehystarina liittyy Egyptin lomareissuun ja liian vaarallisiin nähtävyyksiin. Sikäli vaarallisiin, että turistipolo joutuu lukituksi tunkkaiseen hautakammioon. Mutta eipä hätää, sillä arvoituksia viekkaasti ratkomalla on mahdollisuus vapautua jälleen. Jos paon pitäisi oikeasti tapahtua tunnissa, niin meille olisi käynyt köpelösti. Yliajalle mentiin, vaikka mitään pahempaa tukkotökköä ei tullutkaan vastaan missään vaiheessa.

Muistikirja
Joku ihme tyyppi oli jättänyt muistikirjansa hautaholviin.

Tässä pelissä olisi etua siitä, että oppisi hieroglyfit nopeasti ulkoa. Samat piirrokset nimittäin pyörivät kuvioissa koko ajan. Ehdimmekin kehittää kuville omat hupaisat lempinimet pelin aikana. Esteettisesti peli oli ihan kivaa katsottavaa, mutta yksi tehtävää ei lukeudu siihen joukkoon mukaan. Se ei oikein hyvällä tahdollakaan sopinut teemaan.

Tehtävien logiikka oli melko helposti avautuva. Mielestäni osa tehtävistä oli jopa hieman yllätyksettömiä mutkattomuudessaan. Jostain syystä meille kävi niin päin, että joihinkin alkupään tehtäviin tarvitsimme vihjeitä, kun taas loppu sujui omin voimin. 

Peliin oli jälleen rakennettu muutama kiva tehtävä, jotka saivat aikaan vähän spessumman oivalluksen elämyksen. Kivaa oli myös se, että pelin osia ei ollut pakko turmella saksilla tai töhrimällä, vaan selvisimme ottamalla kopion parista tehtävästä erilliselle paperille. Kierrätys kunniaan. 😉


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti